3 Mayıs 2010 Pazartesi

BİR MİLLET UYANIYOR






BİR MİLLET UYANIYOR


Yöneten: Attila İlhan


Yayınevi: Bilgi Yayınevi


Basım Yılı: Mart 2005



Attila İlhan'ın sanırım 15 kitaptan oluşan serisinin ilk kitabı.


Gerçi kitabı Attila İlhan yazmamış. İçinde Cüneyt Akalın, Sina Aksin, Necla Arat, Ataol Behramoğlu, Vural Savaş, Erol Manisalı gibi daha pek çok ismin yazıları var. Bu yazılar biraraya getirilmiş. Zaten kitapta da Attila İlhan yazar değil yöneten olarak belirtilmiş. (Bir kitabı yöneten nasıl oluyorsa)


Kitapta bir de ''parola:vatan, işareti:namus'' yazıyor. Sanırsın iki gün sonra savaşa gideceğiz. Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şen olacağız.


Bu tarz kitaplarda bilerek mi yazmıyorlar, gerek mi görmüyorlar anlamıyorum, ama tarih yazılmalı. Yukarıda isimlerini saydığım ve saymadığım pek çok insanın makalesi var kitapta. Vatan millet sakarya konulu. Ama hangi tarihte yazıldı, belli değil. Sonra başbakan, cumhurbaşkanı gibi ünvanlar geçiyor ama hangi başbakan, hangi cumhurbaşkanından bahsedildiğinden söz edilmiyor. Sorsak, gelecek nesillere yönelik bir kitap derler ama o gelecek nesil isim vermeden bahsettiğiniz ünvanların kime ait olduğunu nereden bilsin.


Kitap gerçekten bir milleti uyandırır mı bilemem, ama içindekiler iç karartmaya, iktidardan tiksindirtmeye epey yarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder