3 Mayıs 2010 Pazartesi

EĞRİSİYLE DOĞRUSUYLA AK PARTİ


EĞRİSİYLE DOĞRUSUYLA AK PARTİ


Yazarı: Mehmet Altan


Yayınevi: Hemen Kitap


Basım Yılı: Ekim 2007



Altan'ın gazete yazılarından derlenen kitap aradan birkaç yıl geçtikten sonra okununca hatıra defteri okumak gibi, günlük okumak gibi oluyor.


Zamanında ülke gündemini epey meşgul etmiş zinanın cezalandırılması tartışmaları, Şemdinli olayları, iddianamede askerlere dokundurduğu için görevden alınan savcı, alt kimlik-üst kimlik muhabbeti, rahip Santora cinayeti, Rumelihisarı'na cami yapılması fikri, üyelerini silaha el bastırarak ölme ve öldürme üzerine yemin ettiren dernek, Nokta dergisinin basılması, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı süreci, e-muhtıra, cumhuriyet mitingleri...vb.


Hey gidi günler değil mi?


Hepsi ve daha fazlası çok yakın bir geçmişte olmasına rağmen çoktan unuttuk gitti.Mehmet Altan da bir yazısında ''fikri takip''in öldüğünden bahsediyordu.


Daha önce gazetede yazdığı köşe yazılarından derlenen kitaplarda sık sık gördüğüm ve bence eksiklik olduğunu düşündüğüm husus bunda da var. Bu tür kitaplarda her yazının sonuna ya da başına tarihi de koymak lazım. Ne zamanın tartışmalarından bahsedildiğini daha rahat anlayabilmek için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder