22 Mayıs 2010 Cumartesi

RUHSAL ZEKA


RUHSAL ZEKA


Yazarı: Muhammed Bozdağ


Yayınevi: Nesil Yayınları


Basım Yılı:Haziran 2005 - 84.Baskı


Sayfa sayısı: 307



Bu yazarın daha önce ''Düşün ve Başar'' , ''İstemenin Esrarı'' kitaplarını okumuştum. Sonuçta bu üç kitap arasında bir fark olmadığını görüyorum. Üçünde de temel mesaj aynı: İnanırsan başarırsın. Çok istersen Allah da sana yardımcı olur. Kötü düşünme kötü olur. İyilik yap iyilik bul. Kötülük yaparsan cezanı bulursun.

Aslında ben de inanırım insanın isteyip de başaramayaağı bir şey olmadığına. Olmuyorsa ya yeterince istemiyordur ya da hayırlısı değildir. ''her işte bir hayır vardır'', benim de sık sık başvurduğum ilahi bir düşünce.Ya da avuntu da denebilir.

Yalnız bu kitapta verilen örnekler Sırlar Dünyası klasikleri gibi. Bir yandan ahiret inancı aşılamaya çalışıyor, öbür yandan bütün kötülüklerin cezasının bu dünyada çekildiğini söylüyor. E o zaman nerede kaldı ahiretin önemi. Madem yaptığın kötülüğün, haksızlığın cezasını bu dünyada çekeceksin, ahiret niye var?

İyi bir şey istediğinde, bir hayalini, bir isteğini ısrarla dile getirip kalben dilediğinde ruhsal zekanla böyle pozitif enerjiler yayıp , seninle birlikte aynı yönde dua eden insanlarla voltran oluşturuyormuşsun. Bir gün bir bakıyormuşsun ki, aaa o da ne, gerçek oluvermiş hayalin.Bu anlamda iste, inan, olsun diyerekten kısa vadede gaz verebilitesi bulunan kitap, kişisel gelişimi allah'a olan inancıyla harmanlamak isteyenler için iyi denebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder