27 Temmuz 2010 Salı

AKP'NİN ÇANKAYA'SI KİMİN CUMHURİYETİ


AKP'NİN ÇANKAYA'SI KİMİN CUMHURİYETİ


Yazarı: Habil Tecimen


Yayınevi: Kara Kutu Yayınları


Basım Yılı: 1.Baskı Ağustos 2007

Sayfa Sayısı: 151



Kale’nin ülkemizde ifade ettiği anlamı tanımlayarak başlayan kitapta, ilk bölümde neredeyse her satırın altını çizesim geldi. Ancak sonraki bölümler itibariyle yeterince odaklanmamı sağlayacak şeyler okumadım.


İlkin mesela, benim de çokça katıldığım bir fikir olarak, siyasilerin demokrasi, laiklik gibi son derece üst düzey ve entelektüel bir birikim gerektiren tartışma konuları zaman zaman kahve adamı tadında tartışmaları sürerken; halkın işsizlik ve yoksulluktan kıvranıyor olması çok temel bir mesele.


‘’…1960’dan sonraki demokrasinin gerici, ırkçı, komünist kırılmalar yaşadığı ülkemizde, nesillerimizi hapishanelerde ve mezarlarda yok etmenin faturası daima birilerinin başarı hanesine yazıldı.Oysa bunun siyasal hesabı sorulmalı idi…Halkın bir tek derdi vardı; iyi yaşam, onurlu bir sosyal hayat sürme. Halk, iş dilenmeyen, karnını doyurma sorunu olmayan bir dünyada yaşamak istiyordu. Çocuklarını dünya standartlarında okutacağı çağıl hedeflerin içinde kendisine yer ayrılmasını istiyordu…’’ (sf 30)


‘’…Ekonomik gücün dünyanın politik idaresinde önemli bir kilometre taşı olduğunu kimse anlamadı. Bu ülke zenginleşmeli ve büyümeliydi. Bunun için ilk önce aramızdaki kale savaşlarına son vermeliydik…’’ (sf 34)


Buraya kadar kitap sade bir Türk vatandaşının düşündüklerini dile getiriyor.


Ancak Cumhurbaşkanı Gül’ün herkes için güven telkin eden bir figür olduğu ve AKP’nin halk tarafından giderek daha olumlu karşılandığı fikri de bulunuyor ki bu, şahsına özel bir bakış açısı.



Kitabın içeriğini bir yana bırakarak üslubuna dönersek, ifadelerini sık sık İngilizce terimlerle destekleme ya da açıklama davranışına kapılmış yazar. Sanki Türkçesini anlayamayız belki diye İngilizce kullanmış gibi. Gerek yoktu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder