27 Temmuz 2010 Salı

SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ


SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ


Yazarı: Soner Yalçın


Yayınevi:Doğan Kitap


Basım Yılı:1.Baskı - Nisan 2008


Sayfa Sayısı:372



Kitap Akp'li vekillerin eşlerinin Hayrünnisa Gül olsun, Emine Erdoğan olsun...tesettüre girme hikayeleri ile başlıyor. Hepsinde de ortak özellik evlendikten sonra başlarını kapatmaları.Buraya dikkat çekiyor. Sonra türbanlı kızların okuduktan sonra ev hanımı olduğunu belirtiyor. Türbanın tarihsel serüvenini anlatıyor.(Ki burada çok çok eskiden saç teli koparılıp büyülerde kullanılmasın diye saçların örtüldüğünden başlatıyor süreci)


Kitap türban konusuyla başlayıp epey bu hususa değinince bütün kitabın bunu anlattığı sanılabiliyor. Ama hayır. Çok ilginç tarihi anektodlar içeriyor. Bir çoğunu da''Bu konu araştırılmalı''diyerek sonlandırıyor Soner Yalçın.''Bu konu araştırılmalı, kitabı yazılmalı, filmi yapılmalı''.Buna katılıyorum. Türk tarihinden yüzlerce film çıkar.


Soner yalçın okumaya Efendi ile Bay Pipo ile başlayanların önyargıyla yaklaşacağı bir kitap olabilir. Zira bu kitaplar bence epey karışık, kafa yorucu. Ama bu kitap daha nefes alır türden. daha sade.


Ama yine de Soner Yalçın'ın biyografi tarzında kitaplar yazmasını daha uygun buluyorum. Çünkü onun bu tür düşünce kitaplarını yavan buluyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder