19 Temmuz 2011 Salı

SUÇ


SUÇ( VERBRECHEN)

Yazarı: Ferdinand von Schirach


Çeviren: Itır Arda


Yayınevi: Ntv Yayınları


Basım Yılı: 1. Baskı- Nisan 2011 , 3. Baskı - Mayıs 2011


Sayfa Sayısı: 199



Bir ceza avukatından gerçek hikayeler.

Almanya'da 45 hafta en çok satan kitaplar arasında yer alan kitap, 32 ülkede yayınlanmış.


Reklamı geçip özüne inersek;


Alman ceza avukatı, meslek yaşamında karşılaştığı ilginç olayları anlatmış. Ama ne olaylar. Kesmeli biçmeli, acayip acayip cinayetler. Her birini 8-10 sayfaya sığdırmış.


Polisiye kitaplar yazan bir yazarın elinde rahat bir 300 sayfalık roman olabilecek ya da sinemada iyi gişe getirebilecek bir film olma potansiyeli var tüm öykülerde. Ki nitekim kitaptaki olaylardan biri olan ''Şans''ı yakında vizyonda görürseniz şaşırmayın. Film hakları satın alınmış bile.


Kitabın yazarı, aslında bir avukat olduğu için öyle romansı bir havası yok. Hukuki terimlerle de dolu değil. Ama Alman ceza yargısı konusunda küçük bilgiler veriyor. Orada savcı, yargıç ve avukatın kafa kafaya verip dava ile ilgili sohbet eder gibi konuşup tartışmalarını, savcının avukatı arayıp davayla ilgili görüşmek istediğini, dört günde biten ağır ceza davalarını okuyunca şaşkınlıktan küçük dilimi yutayazdım.

1 yorum:

  1. kitapta caniliği son sınırda olan seri katiller, ruh hastaları, tüyler ürperten cinayetler mevcut değil. tersine hikayelerde sıradan insanların tuhaflıkları ve aşırılıkları, suç işlemeye olan eğilimleri ilginçti. belirli bir suçlu profili ya da suçlularla ilgili kesin hükümler içeren aptalca tanımlamalar da yok işin iyi tarafı. çoğunlukla suçlulara acıdığınız ve haklı da bulduğunuz hikayeler mevcut. ceza sistemine ister istemez hayran kalıyorsunuz, anlatılan olaylarda yargının nesnelliği özendirici.

    YanıtlaSil