12 Ağustos 2011 Cuma

ARMAGEDON


ARMAGEDON

Türkiye-İsrail Gizli Savaşı


Yazarı: Aydoğan Vatandaş


Yayınevi: Timaş Yayınları




Armagedon yahudilerin dünya hakimiyetine ulaşmak için yapacaklarını düşündükleri son kutsal savaşın adı.
Kitapta Türkiye ile İsrail, Pkk, Abd konularına değinilmiş, Türkiye'nin en yakın müttefiki olarak bildiği ülkelerin Pkk'ya en büyük desteği verdiği belirtilmiş. Buna göre Genelkurmay Başkanlığı tarafından farklı tarihlerde hazırlanan raporlar, Abd'nin apaçık bir kürt devletinin kurulması için yoğun çaba sarfettiğini gözler önüne seriyor. Ayrıca yine Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan '' Güneydoğu Anadolu'da devam etmekte olan bölücü hareketin gelecekteki muhtemel seyri ve Türkiye'nin bütünlüğüne etkileri '' adlı dökümanda İsrail, Pkk'yı ulusal çıkarları dolayısıyla destekleyen ülkelerin başında geliyor.
Ayrıca bölgede bir kürt devleti kurulmasınının İsrail açısından kaçınılmaz bir stratejik hedef olduğu açıklanmış, gerekçe olarak da şunları göstermiş:

1- Kurulması planlanan bu kürt devleti, iİrail'in vaadedilmiş topraklarına giriyordu. İsrail, kürtler vasıtasıyla bu emellerine ulaşabilirdi. Çünkü kürtlerin bir devlet geleneği bulunmadığı için bölgede bir garantör devlete ihtiyaçları olacaktı ki o kuşkusuz İsrail'di.


2-Kurulması planlanan bu kürt devleti, bölgenin en stratejik yeraltı ve yer üstü zenginliklerine sahipti. Su ( Fırat ve Dicle) ve petrol.


3-Kurulması planlanan bu kürt devleti, Abd'nin baş düşmanı, İsrail'in güvenliğini tehdit eden İran, Suriye, Irak gibi ülkelerin bölünmesiyle sonuçlanıyordu.


Ve yine kitaba göre bir ilginç husus da şu: Londra'da yayınlanan '' Impact International '' adlı aylık siyasi derginin Mart 1997 sayısında geçen ifadeler: ''... Maalesef Türkiye'nin cuntacıları kendi ülkelerinin tarihini pek iyi bilmiyorlar. Onlar Refah Partisini kapatarak veya Erbakan'ı iktidardan uzaklaştırarak Türkiye'nin İslami kimiliğini değiştirebileceklerini sanıyorlar. Anlamıyorlar ki Türkiye'de İslam, Erbakan veya Refah Partisi ile başlamadı. İslam'ın gücü, Erbakan'ı ve Refah Partisini meydana getirdi.''


Bunların yanısıra kitapta
Susurluk, Uğur Mumcu, Eşref Bitlis cinayeti gibi konulara da değinilmiş, kolay anlaşılır bir üslupla ve belgeleriyle ele alınmış.

Komplo teorislerini okumayı sevenler bu kitaba bayılır muhtemelen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder