29 Haziran 2014 Pazar

KANLI KONTESLER


KANLI KONTESLER

Yazarı: Hicran Aygün

Yayınevi: Profil Yayıncılık

Basım Yılı: 1. Baskı - Ocak 2012

Sayfa Sayısı: 188


Kadınları cinayet işlemeye iten saikleri ele alıyor kitap.

Bir kadın neden katil olur?

Bu sorunun yanıtı için, katil olmuş kadınlarla görüşmüş yazar.

Çoğunun ortak noktası taciz.

Bu kadınlar tacizden kurtulmak için, tacizci erkeği öldürmekte bulmuşlar çareyi. Bu yüzden de pişman değiller.

Birinin hikayesi 6 yaşında başlıyor mesela. Mahallenin herkes tarafından sevilen delikanlısı, bu kız çocuğunu öpüyor, okşuyor önce. Kız bu durumdan rahatsız oluyor. Annesine söylüyor. Annesi "Seviyor seni, abin o" diyor. "Abi" namlı herif de tacize devam ediyor. Derdini kimseye anlatamayan, anlatsa da ciddiye alınmayan kız, gittikçe hırçınlaşıyor, dersleri bozuluyor, yıllar sonra da gidip o "abi"yi bulup öldürüyor.

Abiler, enişteler...


Düşünüyorum da çocukken tacize uğramamış olmak bildiğin şans. Büyük bir şans hem de.
Çünkü çocuksun. Çocuk sevimliliği ve tatlılığı var diye herkes seviyor, öpüyor. Bunun tacize varan kısmını çocuk aklınla anlaman zor. Hadi anladın, büyüklerine ifade edebilmen de zor. Hadi anlattın, onların inanmaması ihtimali  var. Çocuksun diye bazı şeyleri abartıyor olabileceğini düşünebilirler zira. 

Çocuklar gerçekten çok savunmasız. 

Onların bu savunmasızlığından yararlananlar tabi ki en ağır şekilde cezalandırılmalı.

Anne babalar da lütfen çocuklarınıza kulak verin. 

---

Kitabın adı 1560-1614 yılları arasında yaşamış, Macaristan'ın en köklü ailelerinden gelen, dünyanın en tanınan ve ilk seri katili Kontes Elizabeth Bathory'den geliyor. Bu kadına "Kanlı Kostes" lakabı 650 kişiyi öldürmesi nedeniyle takılmış. 

---

Yazar, konuştuğu kadınların dünyasına yabancı değil. Onlarla iyi iletişim kurabiliyor ve bu konularla ilgili pek çok hikaye dinlemiş. Yalnız buna rağmen insanları kınaması garip ve itici. Şöyle yapsaydın, böyle yapsaydın... Olmuş, bitmiş, artık şöyle yapsaydın, böyle yapsaydını mı kalmış. 

3 yorum:

  1. kitabın adı ilginçmiş. konusu her ne kadar tanıdık olsa da cesaret edip okumak lazım. anlamak ve çocuklarımızla ilgili hataya düşmemek için..

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru. Özellikle çocuklara normal sevgi ile taciz arasındaki farkı anlayabilecekleri bir şekilde anlatabilmek lazım.

    YanıtlaSil