20 Şubat 2016 Cumartesi

AKSARAY'IN SIRLARI



AKSARAY'IN SIRLARI

Erdoğan Rejimi Çökerken

Barış Yarkadaş

2015

Asikitap - 1. Baskı - 2015

274 sayfa


Barış Yarkadaş 1996'da tanışmış Recep Tayyip Erdoğan ile. Muhabirken o zaman belediye başkanı olan Tayyip Erdoğan'la ilgili haberleri yapmakla görevliymiş. Onun hırslı biri olduğunu gözlemlemiş o zamanlarda.

Tayyip Erdoğan'ın şiir yüzünden aldığı hapis cezasının kesinleştiği haberini ilk veren Barış Yarkadaş olmuş.

Şiir yüzünden hapse girmesi ayrı bir konu. Çünkü Tayyip Erdoğan hakkında o dönem çok daha güçlü suç isnadları varken bu nedenle cezalandırılmasını şüpheli buluyor Barış Yarkadaş:

"Erdoğan'ın AKBİL yolsuzluğuna ilişkin somut kanıtlar ortada dururken, okuduğu bir şiirden dolayı ceza alması, araştırılması ve açığa çıkarılması gereken bir konu olarak önümüzde duruyor." sf.12

Sonra adım adım Tayyip Erdoğan'ın ilerleme sürecini anlatıyor. Arkasındaki ABD desteğini, Gülen cemaati ile arasındakileri, medyayı nasıl kontrol altına aldığını, Gezi olayları ile nasıl dağıldığını, 17-25 Aralık büyük rüşvet soruşturmasını, şimdi de kontrolden çıktığını, Aksaray'ın nasıl kaçak bir yapı olduğunu, Tayyip Erdoğan'ın Aksaray'ı daha da genişletip Başbakanlık ve MİT gibi önemli devlet kurumlarını da bu kompleks içine almak istediğini, Fethullah Gülen'i ekarte edip dini lider olarak da anılmayı istediğini,  iktidarın çürümüş ve kokuşmuş olduğunu ve yakında çökmek zorunda kalacağını anlatmış.

*

Recep Tayyip Erdoğan'ı ve icraatlarını bilmeyen yok zaten. 80 milyonun bildiği sır sayılmaz. Sadece kimimiz buradaki haksızlıkları ve yanlışları görüp söylerken, kimimiz tüm bu haksızlık ve yanlışlıklara rağmen arkasında durmakta devam ediyoruz. Ki bu ikinci grubu anlamaya imkan yok.

*

Şurada kendisinin sırları(!) ile ilgili toparlanmış birkaç örnek var: 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder