3 Temmuz 2016 Pazar

17/25 ARALIK REZA'NIN RIZA'SINI KAZANANLAR




17/25 ARALIK

Reza'nın "Rıza"sını Kazananlar

Ali Özgündüz

2016

Kaynak Yayınları

1. Basım - Nisan 2016

181 sayfa


"Hayırsever iş adamı" diye lanse edilen Rıza Sarraf'la rüşvet ilişkisi içine giren bakanlar hakkındaki 17-25 Aralık soruşturmasını yazmış, savcılık da yapmış olan CHP milletvekili Ali Özgündüz.

*

Hatırlayalım, kimdi bu bakanlar? Ve tabi oğulları.

*

İçişleri bakanı MUAMMER GÜLER: 17 Aralık sabahı M.Güler'in oğlunun evi aranıyor. Para kasaları, para sayma makineleri çıkıyor. Oğluyla yaptığı telefon konuşmalarında M.Güler evde kaç para olduğunu soruyor. 3-5 kuruş diyor oğlu. Milyon dolarlara 3-5 kuruş diyor. Sonra bu paralar yok bağışmış, yok villa satışıymış, yok imam hatip okulu yapılacakmış... Makbuzsuz, kayıtsız paralar.

Yine tapelerden hatırlayacaksınız, meşhur "Önüne yatarım" lafı da bu bakanımıza ait. O kadar kefil Rıza Sarraf'a.



*

Ekonomi bakanı ZAFER ÇAĞLAYAN: Hatırlayacaksınız, çırpındıkça daha da rezilleşmişti kendisi. Sarraf'ın "hediyesi" 700 binlik saati basına yansıdı. Saati kendisinin aldığıyla ilgili beyanı bizzat saat firması tarafından yalanlanmıştı. Sonra uyduruk bir kağıda "Saat karşılığında şu kadar para R.Sarraf'a verilmiştir." yazmıştı da milletin alay konusu olmuştu. İnsanlar peçeteye böyle şeyler yazıp dalga geçmişlerdi.

Bir de Rıza Sarraf'la aralarında saat için tuhaf konuşmalar oluyor. Rıza Sarraf saati bir türlü almıyor, Zafer Çağlayan "iyi tamam ben kendim alırım." diyor. Sevgili tripleri gibi gülünç haller.




*

Çevre ve Şehircilik Bakanı ERDOĞAN BAYRAKTAR: Aslında kendisi ayrı bir dosya konusu. İmar rantıyla ilgili yenen haltlar yüzünden "Ben her şeyi Başbakan'ın talimatıyla yaptım." deyip istifa etmişti. Sonra tırıs tırıs özür diledi.

*

Bakara makara bakanı EGEMEN BAĞIŞ: Cezai ehliyeti olduğundan bile şüphe ettiğim bir insan. "ouokl"




*

Milyon dolarların döndüğü bu çarkın içine dönemin başbakanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN da "Paraları sıfırladın mı?" ile dahil olmuştu. Bilal oğlanla konuşmaları da kitapta yer alıyor.









*

Milletin a.ına koymaktan bahseden iş adamının önünü açmak mı dersin, binlerce polis, hakim ve savcının görev yerinin değiştirilmesi mi dersin, montaj-dublaj savunmasının (elbette) fos çıkması mı dersin, ve hâlâ yargılanmamaları mı dersin...

Hepsi birbirinden rezil, hepsi birbirinden kepaze herifler.

Daha rezil ve daha kepazesi hâlâ bu insanlara prim veren, bunlara inanan andavallar.

Onlardan daha sefil durumda olansa bu pisliklerden arınmayı başaramayan bizler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder